Київська “Батьківщина” передала 10 000 пасок в зону АТО

Київська «Батьківщина» передала 10 тисяч освячених пасок в зону АТО для привітання військовослужбовців та мешканців звільнених територій.

Акція пройшла спільно з Українською Православною Церквою Київського Патріархату та ветеранами АТО.

Паски освячено на території Михайлівського Золотоверхого монастиря намісником архієпископом Вишгородським Агапітом.

«Як ми віримо, що Христос Воскрес і своїм воскресінням переміг владу смерті і диявола, так і наші військовослужбовці. Хочу побажати їм, щоб вони не втрачали віри в нашу перемогу над російським агресором. Саме від них і від кожного із нас залежить наше майбутнє і майбутнє нашої української держави. На нашому боці правда, а якщо правда на нашому боці, то з нами Бог. А там, де Бог, там перемога. Ми віримо в нашу перемогу і бажаємо тієї ж віри всім нашим захисникам», – звернувся архієпископ.

Спільна благодійна ініціатива Київської міської «Батьківщини» та громадської організації «Правозахисна ліга» підтримана Українською православною Церквою Київського Патріархату. Поширення пасок відбуватиметься через Відділ соціального служіння Української Православної Церкви Київського Патріархату та військових капеланів.

«Хочу подякувати всім священикам, які освятили цей хліб, незвичайний. Це не просто подарунок від киян, а це передача шматочка нашого серця в зону бойових дій. Нехай оці шматочки зігріють тисячі й тисячі сердець українців, які захищають кожного з нас. Дякувати Богові, що вони живі. Хай Господь збереже життя кожного з них і всю Україну», – наголосив очільник столичної «Батьківщини» Володимир Бондаренко.

У заході взяли участь волонтери, братія монастиря та благодійники.