Юрій Дідовець: Чиновники наживаються на програмному комплексі «Кадастр»

Я звернувся до голови Антикорупційної ради при Київському міському голові  з приводу скоєного злочину – виявляється, що чиновники наживаються на програмному комплексі «Кадастр».

Попросив у своєму депутатському зверненні перевірити наведені мною факти і передати до Київради висновки і рекомендації за оцінкою управління комунальними ресурсами.

Отже, про факти.

Ведення міського земельного кадастру в Києві здійснюється на основі створеної за бюджетні гроші автоматизованої системи програмного комплексу “Кадастр” (ПК “Кадастр”).

І оскільки ПК “Кадастр” є суб’єктом права власності територіальної громади Києва, відповідно до Конституції і Цивільного кодексу України, співвласниками ПК “Кадастр” на праві спільної часткової власності є всі члени міської громади.

Однак, згідно зі свідоцтвом про реєстрацію авторського права від 30.11.2007 року №22952, авторське право на ПК “Кадастр”  зареєстровано заступником департаменту земресурсів КМДА Віктором Іващенком і працівником КП “Київський інститут земельних відносин” (підпорядковане вищевказаному департаменту) Денисом Дудком.

На підставі договору зазначені держслужбовці отримують роялті, яке становить 5% від продажу всіх послуг, що надаються КП замовникам з використанням ПК” Кадастр” від підпорядкованого Департаменту земресурсів КМДА КП “Київський інститут земельних відносин “.

Зазначена схема отримання грошової вигоди держслужбовцями непрозора, відбувається з порушенням чинного законодавства, здійснюється на рівні громадянської правової угоди між фактичними суб’єктами надання послуг населенню і вигодонабувачами (один з яких є чинним держслужбовцем).

У результаті здійснення такої, на перший погляд, законної схеми, собівартість надання послуг з використанням ПК “Кадастр” вже збільшується на 10% “.

Реєстрація фізичними особами виключного права на ПК “Кадастр” по суті є присвоєнням майна комунальної власності.

Шевченківським управлінням поліції ГУ Нацполіціі в Києві вже відкрито кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем Віктором Іващенком та Денисом Дудком.

Дмитро Калько, помічник депутата Юрія Дідовця,  маючи величезний досвід розкриття оборудок з землями Києва, провів титанічну роботу, більш ніж Генеральна прокуратура і МВС в цілому.

Помічник –  правозахисник з багаторічним досвідом, своєю громадською та професійною активністю допоміг депутату- батьківщинівцю  викрити корупціонерів КМДА.

 Юрій Дідовець звернувся і до мера Києва Віталія Кличка з вимогою відновити права громади шляхом ініціювання скасування держреєстрації.