Володимир Бондаренко: «Батьківщина» розбирається у справі забезпечення пільговиків квартирами в м.Києві

Причиною мого з’ясування  реальної ситуації з квартирами для  пільгових категорій громадян у 2017 році стали неодноразові звернення киян зі скаргами на відкладання їхніх справ з отримання квартир у «довгий ящик».

Як повідомив  Віталій Кличко, на придбання житла для черговиків квартирного обліку заплановано виділити у 2017 році 10 млн. грн.

На моє глибоке переконання, Київська міська влада могла би більше приділяти уваги розширенню шляхів забезпечення житлом безквартирних громадян, зокрема переобладнання приміщень гуртожитків, яких у Києві було понад 500, крім студентських, виділення земельних ділянок для пільговиків, освоєння приміських територій для житла київських черговиків в обмін на будівництво соціальних об’єктів для сільських громадян, різних варіантів співфінансування та інше. При велетенській кількості громадян, які потребують надання житла,  покращення житлових умов, виділення 10 млн. грн – це  крапля в морі.

Цьогоріч придбане містом житло  розподілять серед  громадян, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку за пільговими категоріями: діти –сироти, багатодітні сім’ї, учасники бойових дій, інваліди війни, зокрема і учасники АТО (3 група), потерпілі у зв’язку з аварією на Чорнобильській АЕС.

Також упродовж 2017 року отримають житлові площі спортсмени, які брали участь у ХХХІ літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх, що відбулися в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), їх тренери, воїни-інтернаціоналісти, педагогічні працівники, медичні працівники, працівники культури, соціального захисту населення, працівники правоохоронних органів.

Я тримати “руку на пульсі” цієї справи. Відстоюватиму право пільгових категорій отримати те, що їм заборгувало місто Київ.