Заява «Батьківщини Молодої» щодо протиправних дій правоохоронців під час масових акцій 9 травня

Учора, 9 травня, в Парку слави у Києві активісти «Батьківщини Молодої» та інших патріотичних громадських організацій хотіли розгорнути прапор України на честь бійців, які загинули за волю України в часи Другої Світової війни.

Проте намагання розгорнути державний прапор багаторазово було блоковано представниками силових структур. Спершу на заваді стали правоохоронці, які в кращих традиціях режиму Януковича без пізнавальних знаків та без жодних пояснень заблокували прохід патріотично налаштованій молоді.

Після півторагодинної боротьби на активістів, які вирішили розгорнути державний прапор біля готелю «Салют», кинулися спецпризначенці із кийками. Після того як молодь все ж розгорнула прапор та рушила на Алею слави, її оточили спецпризначенці, які жорстко побили декілька активістів та забрали їх до автозаку.

Необхідно відзначити, що в цей же час люди з радянською символікою, вигукуючи антиукраїнські гасла, без перешкод проходили повз правоохоронців.

Ми пам’ятаємо ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності, коли відбувся силовий розгін спецпідрозділом «Беркут» студентів, які протестували проти рішення уряду зупинити підготовку до Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Тоді у МВС розгін протестувальників пояснювали провокаціями з їхнього боку. Винуватці тих подій не покарані і досі.

Сьогодні молодих людей, які хочуть, аби над їх головами майорів прапор України, влада знову називає провокаторами. В Україну знову повертається «поліцейська держава». Поліція досі не з народом, а для нинішніх «правоохоронців» і далі вирішальним є наказ «зверху», а не Закон та моральна відповідальність при виконанні свого професійного обов’язку.

Ми обурені ганебною поведінкою силовиків щодо патріотично налаштованої молоді, вимагаємо від керівництва МВС пояснення протиправних дій Нацполіції і спецпризначенців під час масових акцій 9 травня та притягнення винних до відповідальності.

ГО «Батьківщина Молода»