Стан тепломереж у Києві погіршується  – Батьківщина

Валерій Гуманенко, депутат фракції «ВО «Батьківщина» в Київраді,  під час прес-сніданку з «Батьківщиною» повідомив про погіршення стану теплових мереж у Києві та розповів подробиці передачі Київенерго у владу міста.

«Остання аварія в Голосієво – це перша ластівка. Стан тепломереж погіршується, у їх відновлення гроші не вкладаються» , – наголосив Валерій Гуманенко.

За словами депутата, це літо  – не просто підготовка до опалювального сезону, а цілий підготовчий  процес передачі всього майнового комплексу транспортування, усієї теплової енергії і виробництва під контроль громади.

Він зазначив, що відтермінування розірвання угоди міста з Київенерго до 30 квітня 2018 року, замість 31 грудня 2017 року,  є вимушеною мірою, щоб не зірвати весь опалювальний сезон, а кияни мали тепло в домівках всю зиму.

«У міста буде касовий розрив упродовж двох місяців, тобто два місяці не буде коштів за поставлену теплову енергію, а це дуже значні кошти. Дуже сподіваюся, що нинішня виконавча влада зробить все, щоб підготуватися до цього фінансового стрибка», –  попередив депутат.

На його переконання,  компанія Київтеплоенерго на сьогодні не здатна обслуговувати ті теплові мережі, які вона приймає на баланс. Також не всі будинки облаштовані лічильниками. Більше 5% будинків залишаються необладнаними тепловими лічильниками.

Нагадаємо, Київська міська «Батьківщина» відстоює передачу всього майнового комплексу Київенерго під контроль громади Києва.  У своїй заяві висунула 9 рішучих вимог до місцевої та центральної влади http://kyiv.ba.org.ua/kyivenergo/