У Києві з’явиться нова українська церква

15 червня відбулося освячення хреста, на місці якого збудують нову і єдину на Виноградарі Українську православну церкву Київського патріархату на честь  Бориса і Гліба.

Освячення проводив  архієпископ Агапіт,  керуючий справами Київської патріархії та намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

«Для чого ми будуємо храми? Будуємо ми для того, щоб мати можливість приходити до цього храму і через молитву спілкуватися із Богом і з’єднуватися з ним. Сподіваємося, що з Божою допомогою, Його благословенням, незадовго і на цьому місці буде побудований храм, адже тут планується будівництво великого житлового комплексу. Тут проживатиме багато людей. І для того, щоб задовольняти їх духовні потреби, потрібен храм», -промовив архієпископ Агапіт і подякував благодійникам та меценатам.

Меценатом побудови храму  є Молчанова Владислава Борисівна.

На освяченні місця майбутнього храму був присутній депутат «Батьківщини» Юрій Дідовець.

Він висловив подяку святим отцям, благодійникам за те, що нарешті на Виноградарі, який є його рідним районом, з’явиться церква Київського патріархату.

«До цього часу Виноградар не мав альтернатив, крім 2  церков Московського патріархату. Це буде перша Українська православна церква Київського патріархату. Як батько чотирьох дітей змушений їздити з родиною в найближчу українську церкву, адже тут, на Виноградарі, немає поки такої можливості», – поділився депутат і висловив сподівання на найшвидшу побудову храму.

Невдовзі буде закладено перший камінь храму.