Фракція “Батьківщина” в Київраді проголосувала за припинення угоди з Київенерго  з 27 квітня 2018 року

20.06.2017 р на пленарному засіданні Київради «Батьківщина» проголосувала за «Припинення Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва від 27.09.2001, укладеної між Київською міською державною адміністрацією та Акціонерною енергопостачальною компанією Київенерго» не з 1 січня 2018 року, всередині опалювального сезону, а з 27 квітня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської «Батьківщини».

«Якби Київ розірвав договір з Київенерго раніше, наприклад, до початку опалювального сезону – компанія Ахметова в цьому випадку подала би на Київраду сотні, або і тисячі судових позовів про порушення контракту», – пояснює очільник фракції «Батьківщина» в Київраді Володимир Бондаренко.

За словами депутата, якщо припинити угоду з Київенерго 1 січня 2018 року, то Київ може потрапити в колапс із тим, хто за що відповідає.

«Не дай Боже кияни залишаться без опалення і гарячої води посеред зими. Цього потрібно уникнути і попередити колапс», – переймається він.

«Саме тому було прийнято рішення припинити договір з Київенерго 27 квітня 2018 року. Це не подовження угоди – це перехідний період, під час якого Київ зможе проінвентаризувати усі об’єкти і мережі комплексу тощо», – продовжив пояснення Володимир Бондаренко.

На його думку,  визначальним зараз залишається таке рішення: компанія Київенерго повинна перейти під контроль громади зі всім технологічним комплексом, який би забезпечив кращу якість та ціну за послуги опалення, гарячого водопостачання та електроенергії.

Нагадаємо, Київська міська «Батьківщина»  26 квітня 2017 року вийшла із заявою щодо повернення Київенерго у власність громади і  оголосила 9 рішучих кроків.