Завдяки “Батьківщині” Київ юридично перетворює “парк під забудову” на парк для відпочинку

Київрада передасть «Київзеленбуду» ділянку парку «Інтернаціональний», яка була відібрана у забудовника.

Про це повідомила секретар фракції «ВО «Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Київрада прийняла рішення за поданням Тетяни Меліхової розірвати договір оренди із забудовником парку «Інтернаціональний». Відповідно до процедури, на сьогодні Київрада підтримала клопотання «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальному підприємству по утриманню зелених насаджень Святошинського району м. Києва на вул. Тулузи, 6-д для утримання та благоустрою зелених насаджень, експлуатації та обслуговування територій».

«Погодження цього клопотання є першим кроком в оформленні земельної ділянки на комунальне підприємство. Своєрідним дозволом КП УЗН виготовити технічну документацію та юридично отримати в подальшому право постійно використовувати ділянку як парк. А також доглядати за ним, облагороджувати та унеможливити відчуження у майбутньому його території», – пояснила Т. Меліхова.

Довідково: Забудувати частину парку «Інтернаціональний»  дозволено рішенням Київради від 19.07.2005 року №831/3406.

ТОВ «БК «Травертин»  передано в оренду на 15 років земельну ділянку площею 0,41 га для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими і прибудованими нежитловими приміщеннями по вул. Тулузи, 6-д у Святошинському районі м. Києва.

Враховуючи громадський протест проти зазначеного будівництва, 2009 року Київрада прийняла рішення про відміну зазначеного рішення Київради. Договір оренди із забудовником розірвали у судовому порядку – рішенням Господарського суду м. Києва від 12.12.2011, і  залишили без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 19.11.2012 року.

Однак забудовник поновив реєстрацію договору оренди у 2013 році на підставі рішення Господарського суду міста Києва, а постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.05.2013 року було визнано протиправним та скасовано рішення Київради, яким у забудовника було забрано земельну ділянку. На жодному із цих засідань судів не були присутні представники юридичної служби Київради.