Ігор Галайчук знайшов спосіб заощадити бюджету Києва до 10 млн грн на рік

Депутат Київради фракції «ВО «Батьківщина» Ігор Галайчук звернувся до мера Віталія Кличка із пропозицією, як заощадити від 8 до 10 млн грн на рік.

Як повідомляє прес-служба Київської міської «Батьківщини»,  депутат запропонував  внести спорудження тролейбусної лінії  по вул. Васильківській до програми розвитку Києва на 2017 рік, щоб уже вкінці року ввести її в експлуатацію.

За словами батьківщинівця, прокладання цієї контактної мережі тролейбуса дозволить зекономити місту на електроенергії від 8 до 10 млн грн на рік.

«Наразі цю ділянку доводиться оминати значну відстань за маршрутом тролейбуса №12. А це не тільки  додаткові витрати для «Київпастрансу», а й значно збільшує час поїздки та витрати коштів на проїзд пасажирам», – аргументує Ігор Галайчук.

Депутат-батьківщинівець додав, що це не лише викликає дискомфорт 30 тисяч мешканців та робітників місцевих підприємств, але й порушує гарантовані державою права на пільговий проїзд населення..

За його словами, по вул. М. Максимовича розташоване тролейбусне депо КП «Київпастранс». Майже 100 одиниць транспорту витрачає більше 30 хв., щоб доїхати до початку маршруту. Причиною цього є відсутність саме контактної мережі на Васильківській.

«Крім того, щорічно комунальние підприємство витрачає додатково ще до 10 млн грн», – додав він..

Ігор Галайчук нагадав, що в 2016 році «Київавтодор» провів капітальний ремонт дорожнього покриття на Васильківській, а також проведано заміну опору зовнішнього освітлення.

На його думку, це надає  гарну можливість обладнати контактну мережу для руху тролейбусів, що й зекономить бюджет Києва.