Тетяна Меліхова: Земельна комісія Київради дала відсіч незаконній забудові у столиці

За пропозицією Тетяни Меліхової, секретаря фракції ВО «Батьківщина» в Київраді, земельна комісія ухвалила рішення на користь киян і відмовила забудовнику в наданні ділянки під будівництво житлового будинку в Святошинському районі.

Про це інформує прес-служба Київської міської парторганізації.

За словами Тетяни Меліхової, земельна комісія вдруге розглянула питання про передачу земельної ділянки ТОВ «ІМЕКА–Консалтинг» для будівництва житлового багатоповерхового будинку на вул. Академіка Єфремова, 5 у Святошинському районі Києва. Цього разу депутатам надали більше інформації щодо цієї справи, завдяки чому вони викрили незаконного забудовника.

«Сьогоднішнє рішення комісії – це знак кожному незаконному забудовнику, що так, як було раніше, вже не буде», – наголосила Тетяна Меліхова.

За повідомленням депутата, з’ясувалося, що забудовник отримав фундамент як об’єкт незавершеного будівництва під будівництво адміністративно-офісного центру, а тепер просить у Київради надати ділянку під будівництво багатоповерхового житлового будинку.

«Звичайно, забудовнику вигідніше побудувати житло й продати в ньому квартири. Проте ким і яким чином самовільно без ДПТ та містобудівної документації була погоджена зміна цільового призначення земельної ділянки, не відомо. У цьому питанні, думаю, хтось має понести відповідальність», – зазначила Тетяна Меліхова.

Депутат зауважила, що проти будівництва виступають місцеві жителі, стверджуючи, що нову будівлю зведуть настільки близько до їхнього будинку, що вони «зможуть просити одне в одного наглянути за їжею на плитах, щоб не пригоріла».