Володимир Бондаренко: Люди хочуть дихати чистим повітрям – нових сміттєспалювальних заводів у столиці не будуватимуть

Про те, що у київської влади немає наміру будувати нові сміттєспалювальні заводи у столиці, стало відомо 3 липня на засіданні комісії Київради  з питань ЖКГ, яку очолює депутат «Батьківщини» Володимир Бондаренко.

Як повідомляє прес-служба Київської міської «Батьківщини», про такі наміри повідомили голову Комісії та присутніх представники Київської міської державної адміністрації, коли розглядали петиції проти будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині.

На думку голови комісії Володимира Бондаренка, утилізація сміття має стати одним з перших питань для всієї країни.

Він наголосив, що сміттєспалювальний і сміттєсортувальний завод – це різні речі.

«Сміттєсортувальний завод можна будувати практично будь-де, адже для його функціонування потрібна гарна логістика. А от сміттєспалювальний завод потребує близькості об’єкту, який би зміг прийняти тепло, наприклад ТЕЦ. Тому ТЕЦ-6 на Троєщині цілком підійшла би для таких цілей», – пояснив депутат.

Він додав, що  людей важко переконати у тому, що такий об’єкт необхідний місту,  оскільки сміттєспалювальний завод «Енергія», який був заміським об’єктом, а тепер розташований фактично посеред міста, та Бортницька станція аерації, є поганим прикладом будівництва подібних об’єктів. Люди хочуть дихати чистим повітрям.

На переконання Володимира Бондаренка, сьогодні для Києва найкращим варіантом вирішення проблеми утилізації сміття є його сортування та розширення потужностей і модернізації очисних систем сміттєспалювального заводу «Енергія». Він має усе необхідне: приймальні площадки, підвіз, відвіз тощо.