Київська «Батьківщина» проти закриття дитячого садочка

Депутат «Батьківщини» в Київраді Олександр Поживанов спільно з киянами бореться за збереження дитячого садка.  Вони звернулися до міської влади із зібраними підписами проти закриття дитячого садочка ДНЗ №61.

Як повідомляє прес-служба  Київської міської «Батьківщини», батьківський комітет ДНЗ №661 звернувся до депутата Київради від «Батьківщини» Олександра Поживанова, бо занепокоєний закриттям садочка на реконструкцію. За результатами цього звернення відбулася зустріч депутата з батьками, на якій обговорили напрацювали ряд спільних дій.

За повідомленням Олександра Поживанова, після їхньої зустрічі батьки ініціювали збір підписів проти закриття садочка на реконструкцію та з проханням передбачити проведення капітального ремонту закладу замість реконструкції.

Як він зазначає, батьки вихованців садочка стурбовані, що така реконструкція ДНЗ перетвориться у «довгобуд».

Олександр Поживанов дізнався від батьківського комітету, що про закриття садочка вони дізналися лише за місяць, хоча рішення прийняте міською владою, як виявилося, у грудні 2016 р.

За поясненням представників батьківського комітету, їм не надали жодних документів для підтвердження необхідності проводити реконструкцію та не представили узгоджений проект. Крім того, немає інформації про відновлення роботи. Тому батьки вихованців садочка стурбовані, що така реконструкція ДНЗ перетвориться у «довгобуд».

Натомість батькам запропонували влітку відводити дітей до садочка у протилежному кінці мікрорайону. Вони зауважують, що діти вже звикли до садочку №661 і відмовляються ходити до іншого. А також батьки мають пересторогу, чи працюватиме садок взагалі.

«Мова йде про зовсім маленьких діток, для яких зміна самого садочка, колективу й улюблених вихователів – величезний стрес», – прокоментував Олександр Поживанов.

Представники адміністрації пообіцяли депутату «Батьківщини» оперативно вивчити питання і відреагувати, адже з дня на день може розпочатися демонтаж приміщення садочка.