Голова Київської «Батьківщини Молодої» Олексій Захарченко взяв участь у Форумі молодих політиків Південного Кавказу і України 

Голова Київської міської організації «Батьківщини Молодої» Олексій Захарченко взяв участь у 5-му міжнародному Форумі молодих політиків Південного Кавказу та України, що відбувся 14-15 липня у Тбілісі (Грузія).

Про це повідомляє прес-служба Київської міської «Батьківщини».

У перший день роботи форуму учасники мали змогу дослідити та проаналізувати зростаючу тенденцію використання спотвореної інформації та «фейкових» новин з метою антидемократичної пропаганди. Під час обговорення у групах учасники сформували спільне бачення та визначили найбільш дієві шляхи протидії інформаційній пропаганді, зокрема з боку Росії.

На думку Олексія Захарченка, перевагою є те, що до складу української делегації увійшли представники різних політичних партій та громадського сектору.

«Мультипартійна продуктивна робота можлива і молодь готова до конструктивної співпраці з даного питання. Адже інформаційна пропаганда, особливо в розрізі російської агресії в Україні, є викликом для всіх політичних сил», – підкреслив він.

Другий день роботи форуму був присвячений інноваціям у світі «цифрової демократії».

За словами Олексія Захарченка, міжнародні експерти та розробники програмного забезпечення з країн Європейського Союзу представили своє бачення того, яким чином цифрові технології можуть підвищити легітимність інститутів демократії.

«Аналіз існуючого досвіду використання цифрових інструментів у політиці дав нам краще розуміння того, як максимально ефективно впроваджувати цифрові рішення у політичне життя партій», – сказав Захарченко.

Нагадаємо, організатором заходу виступив Нідерландський Інститут Мультипартійної Демократії (NIMD) за підтримки Британського фонду конфліктів, стабільності та безпеки.