Тетяна Меліхова: Влада готується до виборів, тому викриває земельні афери

Гучні розгляди справ щодо розкрадання земель відбуваються через те, що неофіційно влада вже розпочала виборчу кампанію. Їх можна було підняти набагато раніше. Навіть діюча влада могла це зробити. Але, мабуть, вона вже готується до виборчої кампанії. Тому гучно береться за такі справи, як про Жуків острів.
 
Важливим є те, чим усе закінчиться. Адже потрібно, щоб усі факти розкрадання були доведені до виборчої кампанії. В іншому випадку люди зрозуміють, що влада працює для загальної картинки.
 
Щоб попередити майбутні «дерибани» землі, потрібно на законодавчому рівні визначити покарання для депутатів, які голосують без проектів рішень.
 
Занадто багато «роздерибанено» землі та майна. Тому потрібно напрацювати низку заходів, аби у подальшому це унеможливити. Треба визначити відповідальність депутатів місцевих рад та Верховної Ради за те, щоб вони не мали права голосувати без проектів рішень.
 
Тож зараз, як ніколи, потрібно покарати тих, хто насправді займався розкраданням землі. Адже тільки так можемо добитись, щоб можновладці більше ніколи не спокушались на зловживання.
 
Я підтримую те, щоб взагалі хоч хтось був покараний за розкрадання української землі. У майбутньому це було б попередженням для наступних народних обранців – щоб вони не займалися махінаціями. Нехай прокуратура поіменно назве усіх осіб, які був причетні до розкрадання землі. Тоді люди чітко знатимуть за кого не голосувати.