Київрада підтримала проект рішення Тетяни Меліхової щодо будівництва метро на Троєщину

Депутати Київради підтримали важливі для міста проекти рішень за поданням секретаря депутатської фракції «Батьківщина» Тетяни Меліхової: щодо виділення коштів на будівництво метро на Троєщину та щодо зниження орендної ставки за приміщення, які орендують митці на Андріївському узвозі.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації.

«Обіцяла, що контролюватиму даний проект рішення, тому звітую: рішення прийнято», – зазначила політик.

Мова йде про проект рішення «Про звернення КМР до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо виділення коштів на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина у м. Києві». Другий важливий проект рішення: «Про внесення змін у додаток до рішення КМР від 11 жовтня 2018 року N1757/5821 «Про передачу в оренду без проведення конкурсу нежитлових приміщень комунальної власності територіальної громади м. Києва». Тетяні Меліховій вдалося відстояти інтереси членів Національної спілки художників України та знизити вдвічі орендну ставку за приміщення, які перебувають у них в оренді. 

Нагадаємо, 29 травня 2018 р. рішенням постійної комісіі з власності орендна ставка для Національної спілки художників України за адресою Андріївський узвіз, 34В була необґрунтовано збільшена для площі, що не перевищують 50 кв.м. – з 1% на 2%, на іншу частину площі – з 3% на 6% та в подальшому проголосовано на пленарному засіданні КМР.