Віталій Нестор: У земельних питаннях монобільшість ухвалює вигідні їй та транснаціональним партнерам рішення

На антидержавницькому підході парламентської монобільшості у питанні відкриття ринку землі наголосив голова столичної «Батьківщини», депутат Київради Віталій Нестор. Про це він заявив в ефірі телеканалу Апостроф TV, повідомляє пресслужба столичного партосередку.
«Сьогодні монобільшість у Верховній Раді, не чуючи громадян, ухвалює вигідні їй та транснаціональним партнерам рішення. Українцям нав’язується думка, що ринок землі в редакції монобільшості є вигідним та правильним. «Слуги народу» пропонують виключити з норм Земельного кодексу України право на приватизацію землі. Якщо така норма буде проголосована, через декілька років українці не зможуть приватизувати або мати право власності на земельну ділянку. Як тоді людям працювати та розвивати фермерські господарства, якщо не буде можливості обробляти свою ж землю?» – запитує Віталій Нестор.
Такий підхід, прогнозує політик, дасть можливість спекулянтам, скупивши українську землю за копійки, отримати право власності на 40 млн га української землі сільськогосподарського призначення.
«Україна втратить землю, яка дає можливість розвиватися і вирощувати на ній українську продукцію. Товар і сировина будуть продаватися і вивозитися. Ми не зможемо в Україні закінчувати цикл виробництва», – зазначає Віталій Нестор.
Ринок землі, переконаний він, має бути відкритий в інтересах України, щоб в майбутньому діти мали можливість приватизувати або отримати право відкривати фермерські господарства та здійснювати господарство на власних землях.
«Якщо держава відкриває ринок землі, то повинна встановити мінімальну ринкову вартість, за яку можна продати земельну ділянку. Сьогодні в Чернігівській, Сумській, Полтавській області селяни готові продати гектар земельної ділянки за 1000 доларів. Однак, в Польщі, Німеччині тощо вартість одного гектара сягає від 40 тисяч євро», – зауважив Віталій Нестор.
Нагадаємо, ВО «Батьківщина» відкрила гарячу лінію щодо земельного референдуму. Отримати будь-яку інформацію, а також приєднатися до ініціативної групи з організації всенародного опитування можна за номером безкоштовної гарячої телефонної лінії 0 800 30 2019.