Нова соціальна доктрина стане шляхом до модернізації держави, – Гаврилечко

Експерт Центру аналізу економічної політики Юрій Гаврилечко вважає, нова соціальна доктрина є інструментом інтеграції всіх попередніх напрацювань і шлях до модернізації держави. Мета, яку проголосила Юлія Тимошенко, це побудова країни із щасливими і задоволеними життям громадянами.

Про це експерт заявив після IV форуму Нової соціальної доктрини, який проходив в Києві 23 листопада за ініціативи Юлії Тимошенко.

Під час форуму Тимошенко піднімала важливі питання, вирішення яких забезпечить нову якість життя українців: від соціальних стандартів, охорони здоров’я та освіти до екології та безпеки.

Гаврилечко зазначив: новий економічний курс стане підґрунтям для фінансового забезпечення добробуту українців. Виключно розвинена економіка спроможна утримувати соціальну сферу на гідному рівні. Без грошей ані сучасну освіту неможливо надати дітям, підліткам та молоді; ані якісні медичні послуги забезпечити; ані соціальну підтримку малозебезпеченим надати; ані пенсії сплатити. Так саме, без коштів нереально сприяти формуванню могутньої армії.

Нова соціально доктрина базуватиметься на Новому суспільному договорові й Новій Конституції. Вони визначатимуть повний перелік прав та обов’язків громадян та держави і механізми їхньої взаємодії.

“Щодо стратегії безпеки, то вона повинна стати наріжним каменем на захисті прав і свобод громадянина. Безпеки як внутрішньої, так і зовнішньої. Ці обидві складові загальної суспільної безпеки мають гарантуватися державою”, – зазначив експерт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виступ Юлії Тимошенко, як вважає експерт, констатував перспективи Нової соціальної доктрини: “Першим указом нового президента буде указ про проведення перепису населення, неможливо планувати державну політику без розуміння чисельності громадян; пріоритетом діяльності держави має стати виховання та освіта дітей, а доступ до якісної сучасної освіти повинен гарантуватися всім; кошти, виділені на освіту, мають забезпечити повну її модернізацію та розвиток; для підвищення якості та доступності отримання медичних послуг буде створена система страхової медицини; нова влада запровадить комплексну програму підтримки молоді: через іпотечні кредити, без застави і першого внеску; фінансова допомога при народженні дітей буде збільшена; бізнес отримає можливість скористатися державними кредитами під низькі відсотки; буде розроблена програма стимулювання створення робочих місць, щоб зменшити еміграції, а потім мотивувати заробітчан повертатися; буде змінена податкова політика у напрямку зниження рівня оподаткування та ліквідації відверто здирницьких норм, які вводилися на користь монополістів та олігархів; ціна на газ для населення буде знижена вдвічі у перші тижні після інавгурації нового Президента України”.

https://ukranews.com/ua/news/599325-nova-socialna-doktryna-stane-shlyakhom-do-modernizacii-derzhavy-gavrylechko