Олексій Захарченко: варто перевірити свою наявність у Реєстрі виборців

За 16 днів відбудуться чергові вибори Президента України, які значно вплинуть на долю нашої держави. Щоб точно проголосувати на цих виборах, варто перевірити свою наявність у “Державному реєстрі виборців”.

Навіщо це потрібно? Є, як мінімум, дві причини:

1) Переконатися, що вас раптом не видалили, загубили чи втратили ваші дані в Реєстрі.

Якщо раптом ви не знайдете себе в Реєстрі, необхідно подати заяву про включення до Реєстру не пізніше, ніж за 5 днів до виборів. Для цього слід звернутися до дільничної виборчої комісії або до відділу ведення Реєстру за місцем реєстрації (підрозділ районної державної адміністрації або виконкому міської ради).;

2) Дізнатися точну адресу та місце розташування вашої виборчої дільниці.

Як перевірити свою наявність у реєстрі? Насправді дуже просто!

Потрібно пройти перевірку онлайн в особистому кабінеті виборця на сайті Державного реєстру виборців – https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:1:7717662517695:::::

Ввівши до системи своє ім’я, дату і місце народження та авторизувавшись за допомогою мобільного телефону, ви практично миттєво отримуєте необхідну інформацію про місцезнаходження дільниці, на якій зможете проголосувати.

Таким способом перевірити можна не лише себе, а й ваших родичів та знайомих.

Якщо ви бажаєте проголосувати не за місцем свого проживання, коротка відеоінструкція за посиланням – https://www.facebook.com/BatkivshchynaMoloda/videos/2276054375750280/.

І ГОЛОВНЕ! Не забудьте 31 березня прийти на виборчу дільницю і зробити свій вибір! Майбутнє країни залежить від вас!