Фракція “Батьківщина” у Київраді проти підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті

Фракція “Батьківщина” у Київраді проти підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті.
Про це заявив голова фракції «ВО «Батьківщина» у Київраді Володимир Бондаренко під час виступу за трибуною в сесійній залі Київради.
«Кияни отримають нові ціни на проїзд у комунальному транспорті. Люди не встигли оговтатися від постійного підвищення цін на продукти та тарифів на комунальні послуги. Вони сьогодні ледь виживають. Мінімальна зарплата киянина становить 3200 гривень, мінімальна пенсія 1312 гривень. І в цих умовах міська влада анонсує чергове подорожчання проїзду! Ніякої заробітної плати не вистачить, щоби їздити комунальним транспортом!», – наголосив В. Бондаренко.
За його словами, міська влада намагається виправдати підвищення ціни на проїзд відсутністю грошей у міському бюджеті. Проте два місяці тому перший заступник голови КМДА Г.Пліс звітував про збільшення бюджету міста аж на 1,5 мільярда.
«Отже, у міському бюджеті вистачає коштів, аби не лізти у кишені киян. Якщо ми не можемо вплинути на загальнодержавне ціноутворення тарифів, то в Києві ми можемо зробити проїзд в громадському транспорті доступним», – підкреслив В. Бондаренко.
Тому фракція «Батьківщина» вимагає від міського голови знайти шляхи покриття перевізникам затрат, які вони несуть у зв’язку із збільшенням цін на пальне та паливно-мастильні матеріали.
Крім того, фракція «ВО «Батьківщина» у Київраді вимагає заслухати звіт профільних заступників голови КМДА та керівників відповідних департаментів щодо підвищення плати за проїзд на наступній сесії Київської міської ради.