«Батьківщина Молода» провела акцію «Подаруй дитині життя»

Сьогодні, 1 червня, до міжнародного Дня захисту дітей «Батьківщина Молода» провела благодійну акцію «Подаруй життя дитині», під час якої кияни здали кров для допомоги онкохворим дітям. До акції долучились понад 50 учасників, а це означає, що близько 25 літрів крові буде передано для потреб онкохворих дітей.

За словами ініціатора акції, заступника Голови Київської міської організації «Батьківщини Молодої» Валентина Шукалевича, в Україні велика кількість дітей з онкологічними захворюваннями і усі вони потребують допомоги кожного з нас.

«Життя – головна цінність, особливо дитяче життя! Ситуація з донорством крові в нашій державі знаходиться м’яко кажучи в жахливому стані. Якщо в родину приходить горе, то це все падає на плечі рідних і близьких. Держава при цьому займає нейтральну позицію. Громадським організаціям і волонтерам доводиться брати справу в свої руки. Якщо ми хочемо змін у нашій державі, то потрібно починати з себе», – наголосив Валентин Шукалевич.

Голова Київської міської організації «Батьківщини Молодої» Олексій Захарченко, що подібні акції дуже важливі й обіцяє, що з кожним разом їх масштаб буде збільшуватись:

«Говорять, що один донор рятує три життя, а це означає, що ми не можемо бути байдужими один до одного, а маємо допомагати та підтримувати – саме так формується зріле громадянське суспільство. Ми з нашими партнерами вирішили, що будемо проводити подібні акції двічі на рік: 5 грудня на День волонтера та 1 червня на День захисту дітей. І тепер наша мета в тому, щоб акції були не лише локальними, а переростали у всеукраїнські», – наголосив Олексій Захарченко.

Нагадаємо, мета акції «Подаруй дитині життя» – збір запасів крові для дітей, котрі проходять курс лікування в онкологічних закладах. Організаторами заходу стали ГО «Батьківщина Молода», асоціація молодих донорів «ДонорUA», фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм».