«Батьківщина Молода» у м.Києві провела акцію-протест «Семерак не треба так»

11 липня під стінами Міністерства екології та природних ресурсів України представники Київської міської організації «Батьківщини Молодої» спільно із активістами ГО «Серця Батьківщини», ВО «Батьківщина» та не байдужими мешканцями столиці провели акцію «СемеракНеТребаТак».

Усі працівники відомства від самого ранку потрапили у мовчазний коридор докору.

Активісти привезли і виклали перед входом згорілі від пожеж дерева, залишки незаконно спиляних вікових дубів, мертву рибу. І все для того, щоб у міністерстві розуміли: проблема Голосіївського національного парку існує, але до неї немає нікому діла.

А дії повинні бути прості: захист від забруднень і посягань з боку забудовників.

«Парк потрібен не тільки нам, а всім киянам, особливо найменшим учасникам нашої акції, яким виповнилось лише кілька місяців від народження. За останні двадцять років з міста, яке називали зеленою столицею Європи, створили кам’яний мегаполіс, в якому вже і каштани не можуть виживати в цій атмосфері» – заявив Голова Київської «Батьківщини Молодої» Олексій Захарченко.

Особливо гостро питання знищення зелених насаджень у столиці турбує активістів Голосіївської «Батьківщини Молодої», які й виступили одними з ініціаторів акції.

«Голосіївський НПП знищується фактично кожного дня, не лише вирубкою та забудовами, але і за причини відсутності фінансування для природоохоронних заходів. Не своєчасне тушіння пожеш, знищення озер, сприяння браконєрству, перетворення лісу на смітник – це пасивне вбивання лісів» – написав Голова Голосіївської БМ Марк Герула на своїй сторінці у Facebook.